Nekaj Prešernovih pesmi v švedskem prevodu Alfreda Jensena iz leta 1895 - Soban, Darinka (Jezik in slovstvo, 2000)
Kratki predstavitvi švedskega pesnika Alfreda Jensena (1859-1921) sledi slovenski prevod njegovega eseja o Prešernu, ki je bil objavljen v Stockholmu leta 1895.
Keywords: Prešeren, France, 1800-1849; Jansen, Alfred, 1859-1921; Slovene literature; slovenska književnost; slovenska poezija; Romanticism; romantika; prevodi; literarne študije