Two-arc-transitive two-valent digraphs of certain orders - Berčič, Katja (Ars mathematica contemporanea, 2016)
Tema tega članka so digrafi vhodne in izhodne valence 2, ki dopuščajo 2-ločno-tranzitivno grupo avtomorfizmov. Klasificiramo takšne digrafe, ki zadoščajo določenim dodatnim pogojem glede njihovega reda. Tako je npr. mogoče s pomočjo rezultatov tega članka klasificirati tiste, ki imajo red ?$kp$? ali ?$kp^{2}$?, kjer je ?$k ≤ 14$? in je ?$p$? praštevilo.
Keywords: digrafi; grafi