Novosti iz adventivne flore Slovenske Istre - Glasnović, Peter (Hladnikia (Ljubljana), 2012)
V članku je predstavljenih nekaj novih nahajališč adventivnih vrst v Slovenski Istri. Najverjetneje prehodno pojavljanje na južni meji areala imajo vrste Dasypyrum villosum, Hedysarum coronarium in Piptatherum miliaceum s po enim novoodkritim nahajališčem, medtem ko so najverjetneje z vrtov ušle Iris foetidissima, Periploca graeca in Soleirolia soleirolii, prvi dve s po enim in slednja z več novimi nahajališči. Hedysarum coronarium in Periploca graeca sta bili prvič zabeleženi v flori Slovenije
Keywords: adventive flora; adventivna flora; fitogeografske regije; Istria; phytogeographical region; ruderal habitats; ruderalni habitati; Slovenian Istria; Slovenska Istra; submediteran; submediterranean; urbanisation; urbanizacija