Dr. Pavel Turner in Študijska knjižnica v Mariboru - Hartman, Bruno (Studia Historica Slovenica, 2001)
Prispevek opisuje vlogo dr. Pavla Turnerja, predsednika mariborskega Zgodovinskega društva, v začetku 20. stol. pri oblikovanju knjižnice društva, ki jo je gmotno podpiral in ji z oporoko zapustil bogat knjižni dar
Keywords: biografije; izobraženci; kulturna zgodovina; Maribor; slovenska inteligenca; Turner, Pavel; znameniti Slovenci