Stanovanjska gradnja v Sloveniji - Pust, Viktor (Urbani izziv, 2000)
Omejen obseg stanovanjske gradnje v Sloveniji in veljaven družbeni interes po reševanju stanovanjske problematike narekujeta drugačno postopanje pri zagotavljanju stanovanj za raznovrstne sloje prebivalstva. V prispevku so navedena aktualna razvojna vprašanja na področju stanovanjske gradnje v Sloveniji. Natečajni primer urejanja primestnega naselja Sneberje v Ljubljani ponazarja možno reševanje.
Keywords: architecture; arhitektura; kvaliteta; prostorsko planiranje; Sneberje; spatial planning; stanovanjska gradnja; stanovanjske zgradbe; urbanistično planiranje