Skrbstvene aktivnosti moških v družinskem življenju - Humer, Živa (Družboslovne razprave, 2007)
Avtorica z vidika feministične etike skrbi obravnava neformalne skrbstvene aktivnosti moških v družinskem življenju. Izhodiščna predpostavka je, da moški skrb razumejo predvsem v pomenu dolžnosti in obveznosti do drugega, znatno manj pa v pomenu čustev in čustvenega dela. Skrbstvena vloga moških v družinskem življenju je predvsem poskrbeti za druge v materialnem smislu, v simbolnem smislu pa moški predstavljajo trdno oporo in zanesljivost, kar se sklada s patriarhalno podobo moškega kot glavnega hranitelja družine - v družinskem življenju torej moški skrbijo za, ženske pa poskrbijo.
Keywords: Družina; Family; Delitev dela; Division of labor; man; Feminist theories; Moški; Men; Feministične teorije; sociologija družine