Narrative as rhetoric - Shang, Biwu (Primerjalna književnost, 2016)
Članek raziskuje narativnost Pesmi starega mornarja Samuela Taylorja Coleridgea v nanašanju na dve dinamični ravnini, kakor ju konceptualizira James Phelan: besedilno in bralno. V omenjeni pesnitvi besedilna dinamika izhaja iz nestabilnih razmerij med mornarjem in njegovim položajem, kar sčasoma izzove večplastne odzive različnih agensov naracije, in sicer mornarja, svata in občinstva; gre za interpretativne, etične in estetske sodbe. Besedilna dinamika v povezavi z interakcijo med narativnimi sodbami ni le kompatibilna s progresivno močjo pesnitve, temveč okrepi njeno narativnost in jo tako približa pripovedi.
Keywords: Coleridge, Samuel Taylor, 1772-1834; angleška poezija; Coleridge, Samuel Taylor: Pesem starega mornarja; pripovedna struktura; narativnost; retorika; rhetoric; sodbe