BRKO KUHA ZA VAS Svaljki s kislim mlekom: Potrebujemo 300g belega mesa, sol, poper, jajce, maščobo, 3 jajca za prellv, 4 žlice kislega mleka, 2 dušena korenčka. Meso zineljemo, posolimo, popopramo, do-damo celo jajce in spaslran korenček. Roke po-trosimo z moko In napravlmo svaljke. Spečemo jih na vročem oiju. Pečene p.> elljemo z jajci in kl-sllm mlekom ter zapečemo v pečlci. Kroketi iz krompirja: Pol kilograma olupljenega krompirja skuhamo v slani vodi, ga odcedlmo in zmečkamo. Dodamo 30g masla, jajce, 20g narlbanega parmezana in 30 g moke. Iz inase naprevimo krokete, jih namočimo v razfepeno jajce fn drobtine. Pečemo na vročem olju. . Pita iz starega kruha: Kruh zrežemo na rezine. Vsako rezlno namo-čimo v mleko in zlagamo v naoijen pekač. Nato potresemoz naribanimsirom. Stepemo 3 jajca In 3 žlice mieka, posolimo In polljemo še z oljem ter damo v pečico, da se zapeče. Plošča iz žele bonbonov: 250g surovega masla vmeiamo z 250g slad-korja v prahu. Dodamo 250g mlečnih keksov, 250g žele bonbonov raznih barv, 250g v rumu namočenlh rozln. Vse dobro premesimo in na-pravimo ploščo ter damo v hladllnlk, da se strdi. Nato zrežemo na koščke. Sadne palčke: Potrebujemo 7 jajc, 7 velikf h žllc sladkorja, na-strgan limonin olupek in zmešamo v mešalcu, da se zgosti. Dodamo 100g orehov, 100g rozin, 100g drobno narezanlh smokev, 7 velikih žlic moke in vse dobro premešamo. Pekač nama-žemo z maslom In ga posujemo z moko, ga na-polnlmo z maso ter pečemo v srednjevročl peči-ci. Ko se ohladl, zrežemo na palčke.