Geodetska služba med državo in občinami - Kocuvan, Tomaž (Geodetski vestnik, 1996)
Prispevek obravnava prenos pristojnosti nekdanjih občinskih geodetskih upravnih organov na državo in možnosti prenosa določenih pristojnosti s področja državnih organov na lokalne samoupravne skupnosti in druge izvajalce.
Keywords: geodetska služba; geodezija; Slovenija; zakonodaja