A variational approach to the establishment of a lubrication equation for a non-Newtonian thin film - He, Ji-Huan (Strojniški vestnik, 2006)
V prispevku je predstavljen nov postopek izpeljave enačbe mazanja za ne-newtonsko tanko plast. Enačba Reynoldseve vrste je izpeljana neposredno iz varacijskega načela kot pogoj stacionarnosti. V postopku izpeljave smo uporabili tudi metodo istoležne motnje.
Keywords: enačbe Reynolds; tok nenewtonski; mazanje; metode perturbacij; Reynoldsove enačbe