Otrokov razvoj in učenje v simbolni igri - Marjanovič Umek, Ljubica (Psihološka obzorja (Ljubljana), 1998)
V raziskavi prikazujemo simbolno igro kot način otrokovega razvoja in učenja v predšolskem obdobju. Rezultai raziskave kažejo, da se simbolna igra s starostjo spreminja. Predšolski otroci v starostno heterogenih skupinah v vrtcu ( stari od 3-6 let) dosegajo višjo stopnjo simbolne igre kot njihovi vrstniki v starostno homogenih skupinah.
Keywords: child; otroci; razvoj; igra; predšolski otroci