Preskuševališče za testiranje pedalnega sklopa - Kernc, Janko (Strojniški vestnik, 1999)
Preskušanje za potrebe razvoja in/ali verifikacije serijskega izdelka je nujno potreben del postopka industrializacije izdelka pri razvojnem dobavitelju Razvojna preskušanja so namenjena predvsem temu, da podajajo potrebne informacije med razvojem izdelka. Verifikacijska preskušanja morajo kupcu dokazati, da bo izdelek zadovoljil vse njegove zahteve. Tovrstni postopki se največkrat pojavljajo pri dobaviteljih avtomobilske industrije. Prispevek prikazuje primer verifikacijskega preskušanja zavornega pedala za mednarodno podjetje proizvodnje vozil.
Keywords: pedali zavorni; preskušanje; verige merilne; inštrumenti navidezni; zavorni sistemi; preizkušanje; testiranje; automotive industry; avtomobilska industrija