Una aportación flamenca a la gramaticografía del espanol - Swiggers, Pierre (Linguistica (Ljubljana), 2010)
Leta 1659 je Arnaldo de la Porte objavil obsežno delo, ki je vsebovalo špansko-flamski slovar, flamsko-španski slovar in kratko slovnico španskega jezika, napisano v flamščini. To je bila prva španska slovnica, objavljena v Flandriji in napisana v flamskem jeziku. Prispevek analizira strukturo, vsebino in strokovno izrazje de la Portejeve slovnice. Pozornost je namenjena tudi dialogom v slovarskem delu, katerih namen je ponuditi reprezentativen vzorec pogovorne španščine, na koncu pa so obravnavane politične in religiozne razsežnosti knjige Arnalda de la Porteja, ki vztrajno zagovarja tesno povezanost med Flandrijo in Španijo in hvali lojalnost Flamcev do španske krone.
Keywords: 17. st.; flamščina; grammar; slovnica; Spanish; španščina