A new species of Ranthidiellum from Thailand, with a key to the species (Hymenoptera: Megachilidae) - Engel, Michael S. (Acta entomologica slovenica (Ljubljana), 2009)
Opisana in prikazana je nova vrsta čebel plemena Anthidiini (Megachilidae: Megachilinae: Anthidiini), Anthidiellum (Ranthidiellum) ignotum sp. n., iz severovzhodne Tajske. To je najsevernejša točka, v kateri je bil najden ta podrod. Vrsta se razlikuje od drugih svojega rodu. Po barvi nog je najbolj podobna vrsti A. (R.) apicepilosum (Dover), drugače pa je v svoji skupini precej edinstvena. Pripravljen je zasilen ključ do vrst podrodu Ranthidiellum.
Keywords: čebele; entomologija; nove vrste; Tajska; taksonomija; zoogeografija