Pokrajinske posledice zakisovanja okolja v krajinskem parku Śnieżnik na Poljskem - Kušar, Simon (Geografski obzornik, 1999)
Prvi del članka govori o kislem dežju in posledicah zakisovanja okolja. V nadaljevanju so opisane pokrajinsek posledice tega pojava v Krajinskem parku Śnieżnik na Poljskem, kot jih je videl avtor članka ob obisku Poljske poleti leta 1999.
Keywords: antropogeni vplivi; degradacija okolja; kisli dež; Krajinski park Śnieżnik; krajinski parki; onesnaževanje okolja; Poljska; Śnieżnik