Gozdarstvo in statistika - Kadunc, Aleš (Gozdarski vestnik, 2007)
Skupno gozdarstvu in statistiki je ukvarjanje z množičnimi pojavi. Gozdarstvo je že zelo zgodaj po intuiciji uporabljalo metode izvrednotenja, ki jih danes lahko pojmujemo kot zametke statistike. Danes se raba statistike v družbi in gozdarstvu povečuje. Gozdarji pri tem nekoliko zaostajamo. Za napredovanje stroke bo potrebno stalno izboljševati naše znanje (med drugim) metodoloških vsebin.
Keywords: forestry; gozdarstvo; statistika; Slovenia; Slovenija; bibliometrija