Tehnične zahteve za kakovostno mamografsko opremo - Zdešar, Urban (Radiology and oncology (Ljubljana), 1999)
V prispevku so naštete zahteve, ki jih morajo izpolnjevati moderne mamografskerentgenske naprave. Ob koncu je našteta še druga oprema, ki je tudipomembna za doseganje visoke kakovosti mamogramov.
Keywords: diagnostika; Instrumentation; Mammography; mamografija; Methods; Quality control; rentgenski aparati; Technology, radiologic