Democracy across borders - Šabič, Zlatko (Javnost (Ljubljana), 2008)
Članek obravnava mednarodne parlamentarne institucije, ki običajno niso deležne velike pozornosti v znanstveni literaturi. Kljub nekaterim očitnim težavam, kot sta odsotnost trajnega članstva in pomanjkanje finančnih sredstev,pa te institucije lahko prispevajo k zmanjševanju globalnega/regionalnega demokratičnega primanjkljaja. Vse večja vključenost parlamentarcev v mednarodne odnose je posebej obravnavana z vidika deliberativne demokracije in mednarodne javne sfere.
Keywords: mednarodne organizacije; politične institucije; mednarodni odnosi; democracy; demokracija