Hallersteinovi zemljevidi in štetje Kitajcev - Južnič, Stanislav (Geografski vestnik, 2003)
Opisali smo delo kranjskega znanstvenika Avguština Hallersteina. Dokazali smo,da je prvi v Evropi objavil pravilno število in rodnost Kitajcev. Ovrednotili smo Hallersteinov znanstveni prispevek in odkrili majhne napake v njegovem računu. Obravnavali smo Hallesteinove zemljevide kitajskih dežel. Zbrali smo podatke o njegovih potovanjih po Kitajski.
Keywords: Hallerstein, Ferdinand Avguštin, 1703-1774; Kitajska; astronomija; kartografija; prebivalstvo; demografija; demography