ReMOBIL - mednarodna poletna šola trajnostne mobilnosti za študente - Breznik, Jana (Igra ustvarjalnosti, 2023)
Med 18. in 22. septembrom je v Ljubljani, na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani (UL FGG) potekala mednarodna poletna šola trajnostne mobilnosti. Izvedena je bila v okviru projekta ReMOBIL s sodelovanjem UL FGG in RRA LUR. Namen poletne šole je bil spoznati obstoječe mobilnostne možnosti znotraj LUR in pripraviti predloge za povečanje uporabe trajnostne mobilnosti – predvsem s področja kolesarjenja. Tako mesto Ljubljana kot tudi Regionalna razvojna agencija ugotavljata, da je prebivalcev sosednjih urbanih središč, ki bi dnevno uporabljali kolesarjenje kot način prihoda na delovno mesto, razmeroma malo. Obstoječa kolesarska infrastruktura namreč ne omogoča karseda varnega in hitrega kolesarjenja iz različnih smeri v mesto Ljubljana.
Keywords: cycling; international workshop; kolesarjenje; mednarodna delavnica; poletna šola; summer school; sustainable mobility; trajnostna mobilnost