Iracionalnost krožne konstante - Razpet, Marko (Obzornik za matematiko in fiziko, 2009)
Dokažemo, da sta števili ?$π$? in ?$π^2$? iracionalni. Pri tem uporabimo nekaj preprostih resnic iz realne in komleksne analize.
Keywords: iracionalna števila; matematika; mathematics; števila; transcedentna števila