Duševno zdravje in telesna dejavnost žensk v nosečnosti in po porodu - Videmšek, Naja (Šport (Ljubljana), 2024)
V prispevku smo predstavili pomembnost duševnega zdravja žensk med nosečnostjo in po porodu ter vpliv telesne dejavnosti v tem obdobju. Menimo, da je vključevanje ustrezne telesne vadbe v vsakdanje življenje nosečnic in žensk po porodu ključno za ohranjanje njihovega duševnega zdravja.
Keywords: duševno zdravje; mental health; nosečnost; obdobje po porodu; physical activity; postpartum period; pregnancy; sport; šport; telesna dejavnost