Medmedijsko nomadstvo besedilnih in uprizoritvenih praks - Toporišič, Tomaž (Slavistična revija, 2017)
Prispevek raziskuje, na kakšen način lahko "multidisciplinarne" metodologije raziskujejo besedilnost v sodobnem mediatiziranem svetu in kako lahko preučujejo vezi med teksti in mediji, ki so (tako kot tiste v rizomu) heterogene, raznovrstne (Deleuze Guattari). Obravnava Butnskalo Marka Derganca in Emila Filipčiča, Slovensko narodno gledališče Janeza Janše, zgodbo o nekem slastnem truplu ter 5fantkov.si Simone Semenič.
Keywords: Filipčič, Emil, 1951-; hipertekst; hypertext; intertekstualnost; Intertextuality; medialnost; medmedijskost; postdramsko gledališče; rizom; Semenič, Simona, 1975-; Slovene literature; slovenska dramatika; slovenska književnost; slovensko gledališče