Razmislek o biografskem odtisu Edvarda Ravnikarja (1907-1993) v povezavi z Novo Gorico - Testen Koren, Petra (Izvestje Raziskovalne postaje ZRC SAZU v Novi Gorici, 2023)
Prispevek se ukvarja z biografskimi zapisi o Edvardu Ravnikarju in njegovem delu v povezavi s povojnim načrtovanjem Nove Gorice. Ocena njegovega dela (je) sovpada(la) z njegovo politično, s tem pa tudi pedagoško in ustvarjalno diskvalifikacijo.
Keywords: biografije; Biografski viri; Ravnikar, Edvard; slovenska arhitektura; slovenski arhitekti