Vsebine nestandardnih oblik dela v kolektivnih pogodbah dejavnosti - Bagari, Sara (Delavci in delodajalci, 2018)
V zadnjih desetletjih so se pojavile različne oblike nestandardnih (atipičnih) oblik dela, povečalo pa se je tudi število atipičnih delavcev. Atipične oblike dela (med drugim) predstavljajo velik izziv tudi učinkovitosti procesa kolektivnih pogajanj. Analiza kolektivnih pogodb je bila zato zastavljena kot pregled določb, ki naslavljajo tri nestandardne (atipične) oblike dela, ki se pojavljajo v določbah kolektivnih pogodb: delo na domu, študentsko delo in agencijsko delo. Prispevek predstavlja izsledke opravljene analize in ugotovitve ter predloge socialnim partnerjem.
Keywords: atipične oblike dela; kolektivne pogodbe; socialni dialog