Nekatere značilnosti fizične strukture slovenskih mest - Drozg, Vladimir (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 1999)
Prispevek obravnava nekatere značilnosti fizične strukture slovenskih mest, in sicer urbanost grajene strukture, prometnic in javnih odprtih površin. Ugotovljeno je, da je urbanost v večini mest slabo izražena, oziroma omejena le na ožje središče (v malih mestih) in širše središče (v srednje velikih in večjih mestih)
Keywords: mesta; morfologija naselij; Slovenia; Slovenija; urbana geografija