Meritve električne upornosti v tankih plasteh Cr med oksidacijo - Cvelbar, Andrej (Kovine zlitine tehnologije, 1995)
Oksidacijo tankih plasti Cr med gretjem pri 700°C v kisiku smo sproti opazovali s spremembo električne upornosti. Augerjevi globinski prerezi ohlajenih vzorcev se dobro ujemajo z debelinami oksida, izračunanimi iz meritev upornosti. Oksidacija poteka parabolično s konstanto 2,3 x ?$10^{-13}cm^2/s$?.
Keywords: tanke plasti; krom; električna upornost; oksidacija