Destaëlovski eseji - Malita, Ramona (Primerjalna književnost, 2003)
Prispevek predlaga novo branje destaëlovskih esejev. Pri tem se opira na interpretativno mrežo, povezano s procesom oblikovanja estetskih in literarnih kanonov. Kritični postopek skuša odkriti notranje mehanizme nastajanja kanona, kot je prikazano pri gospe de Staël, ker je ravno tu mogoče razbrati prve zasnutke romantičnega načrta.
Keywords: Staël, Madame de, 1766-1817; francoska književnost; French literature; literarne študije; literarna recepcija; literarno vrednotenje