Izkušnje revidenta, preglednika in projektanta s področja jeklenih konstrukcij - Hladnik, Leon (Gradbeni vestnik, 2018)
V prispevku so podane osebne izkušnje, pridobljene v dolgoletnem strokovnem delovanju kot revident, preglednik in projektant s področja gradbenih jeklenih konstrukcij. Prikazane so nekatere prakse, ki so manj ustrezne oziroma neustrezne in bi jih bilo treba izboljšati oziroma spremeniti. Te osebne izkušnje bi se lahko upoštevale pri izdelavi novega pravilnika o Podrobnejši vsebini projektne dokumentacije in Strokovnih pravil na podlagi novega Gradbenega zakona.
Keywords: building structures; designer; gradbene konstrukcije; jeklene konstrukcije; preglednik; projektant; revision; revizija; steel structures; surveyor