Fenomenenalni ! razvoj tekmovalne kariere Petra Prevca - Jošt, Bojan (Šport (Ljubljana), 2016)
Število osvojenih stopničk, kolajn in zmag na najvišjih ravneh tekmovanj v smučarskih skokih se je pri Petru Prevcu v zadnjih sedmih tekmovalnih sezonah iz leta v leto povečevalo. Njihovo naštevanje in statistično prikazovanje ne more spremeniti preprostega dejstva, da gre za izjemnega tekmovalca, ki ga lahko pri 23 letih postavimo ob bok le največjim šampionom smučarskih skokov. Peter Prevc je v zadnji sezoni 2015/2016 dosegel pravzaprav vse, kar je bilo sploh možno. Zanj ne obstojajo male in velike skakalnice. On lahko zmaguje in postavlja rekorde povsod, v vsakem trenutku in na vsakem mestu, vse je še najbolj odvisno od njegovega navdiha in okoliščin v katerih nastopa. Lik tekmovalca Petra Prevca se širi in razvija doma in v svetu in postaja vse bolj prepoznaven v medijskem in družbenem prostoru. O njem govorijo mladi in stari z vse večjim spoštovanjem in vse bolj mitičnim navdihom. Ali torej mladi šampion smučarskih skokov dobiva božanske razsežnosti, ki so za vzor vzor številnim mladim športnikom in nešportnikom širom sveta? Marsikdo se sprašuje o vzrokih in razlogih njegove vrhunske tekmovalne uspešnosti. V strokovnem smislu odpira neverjeten razvoj tekmovalne kariere Petra Prevca še druga številna vprašanja.
Keywords: Prevc, Peter; ski jumps; slovenski športniki; smučarski skoki; sport; šport; top achievements; vrhunski dosežki