Ustavnosodna presoja na področju kolektivnih delovnih razmerij - Korpič-Horvat, Etelka (Delavci in delodajalci, 2016)
Avtorica v prispevku predstavi in analizira odločitve ustavnega sodišča, ki se nanašajo na pravico do stavke iz 77. člena Ustave. Poleg drugih odločitev, ki se nanašajo na uresničevanje pravice do stavke, podrobneje predstavi odločitev, s katero je ustavno sodišče prepovedalo stavko vojaškim osebam. V zadnjem delu prispevka avtorica opozori še na odprta vprašanja, ki se nanašajo na pogoje, ki morajo biti izpolnjeni, da se stavka lahko omeji v skladu z drugim odstavkom 77. člena Ustave.
Keywords: delodajalci; delovna razmerja; delovni spor; pravice; pravna ureditev; prepoved; sindikati; stavke; zaposleni