Vsebnost klora v lesnih ostankih slovenske pohištvene industrije - Humar, Miha (Les (Ljubljana), 2010)
Po uvedbi Uredbe o predelavi nenevarnih odpadkov v trdno gorivo previsoke koncentracije klora v lesnih ostankih povzročajo velike težave slovenski pohištveni industriji pri uporabi lesnih ostankov v energetske namene. V prispevku smo podrobneje preiskali vzroke onesnaženja lesnih ostankov s klorom.
Keywords: les; lesni ostanki; onesnaževanje okolja; klor