Zdravstvena nega bolnika s popolno parenteralno prehrano - Muri, Simona (Obzornik zdravstvene nege, 2000)
Zdravstvena nega bolnika s popolno parenteralno prehrano zahteva od vseh članov zdravstvenega in negovalnega tima celostno obravnavo, ki temelji na uporabi izdelanih standardov. Glavni namen prispevka je točno opredeliti vlogoin način delovanja zdravstvene nege v obravnavi bolnika s popolno parenteralno prehrano. Negovalni standardi, aktualni pri bodniku s popolno parenteralno prehrano, morajo biti razumljivi, merljivi, objektivni in izvedljivi.
Keywords: Fat emulsions, intravenous; food; Nursing care; Nursing diagnosis; Nursing process; Nursing, team; Parenteral nutrition, total; parenteralna prehrana; prehrana; Quality of life; Standards; zdravstvena nega