Korozijska obstojnost jeklene litine s povečano vsebnostjo Si - Godec, Boštjan (Kovine zlitine tehnologije, 1995)
Izdelali smo jeklene litine s povečano koncentracijo silicija in z malo ogljika. S pomočjo elektrokemičnih korozijskih preiskav smo želeli poiskati vpliv silicija na korozijsko odpornost litin v močno oksidacijskih medijih in njegovo vlogo pri tvorbi pasivnega filma.
Keywords: korozija; silicij; jeklena litina