Stone age transitions. Neolithisation in central Scandinavia - Knutsson, Helena (Documenta Praehistorica, 2003)
V članku povzemamo serijo posameznih raziskovalnih projektov, ki se nanašajo na spremembe od mezolitika do poznega neolitika v srednji Skandinaviji. Zajeti so v projekt "Od obale do obale". Poseben poudarek je na zgodovinskih dejstvih teh sprememb.
Keywords: archaeology; arheologija; mezolitik; neolitik; Scandinavia; Skandinavija; neolitizacija; lovsko-nabiralske skupnosti; kmetovalci