CAM algorithm as important element by achieving of good machined surface quality - Kopač, Janez (Strojniški vestnik, 2008)
Prispevek predstavlja test štirih različnih NC programov, ki so bili izdelani s pomočjo štirih različnih CAM algoritmov in enakih nastavitvenih parametrov. Rezultat eksperimentalnega dela prinese sklep, da razporeditev točk vzdolž obdelovalne poti lahko pomembno vpliva na čas obdelave in kakovost obdelane površine.
Keywords: CAM; NC programi; kvaliteta