Hramba digitalnega gradiva v televizijskem arhivu - Lavrenčič, Aleksander (Knjižnica, 2011)
Digitalizacija bo spremenila televizijske arhive iz dosedanjih odlagališč v aktivne ustvarjalce novega gradiva. Poleg izboljšanih pogojev materialnega varstva bo digitalizacija s ponudbo na spletu omogočila tudi hitrejši in lažji dostop za vse uporabnike. Strežniški sistem "krava" je namenjen novinarskemu delu pri pregledu agencijskih novic. Omogoča hiter dostop do informacij in ogled prispevkov v nizki ločljivosti. Na RTV Slovenija poskušamo v omenjeni sistem vnesti podatke o arhivskem gradivu arhiva Televizije Slovenija. Poleg uporabnikom prijaznega dostopa bo "krava" omogočila uporabo arhivskega gradiva v projektu robotizirane knjižnice.
Keywords: televizijski arhivi; digitalni arhivi; arhiviranje; digitalizacija; digitization; Slovenia; Slovenija