Zastaranje terjatev iz gospodarskih pogodb - Strnad, Igor (Podjetje in delo, 2015)
Institut zastaranja je urejen v Obligacijskem zakoniku in njegove določbe praviloma veljajo tudi za zastaranje terjatev iz gospodarskih pogodb. Osrednji del prispevka je namenjen obravnavi določb 349. in 352. člena OZ, v katerih so vsebovana posebna pravila, ki veljajo v primeru, če gre za vprašanje zastaranja terjatve iz gospodarske pogodbe. Predstavljena so stališča iz literature in sodna praksa, avtor pa predstavi tudi lastna stališča o spornih vprašanjih.
Keywords: dolgovi; gospodarske pogodbe; terjatve; zastaranje