Še o razliki med vzhodnim in zahodnim tipom delovanja glagolskega vida v slovanskih jezikih - Derganc, Aleksandra (Slavistična revija, 2014)
V prispevku se obravnavajo nekatere razlike pri delovanju oz. tvorjenju predponske tvorjenke osrednjega glagola determiniranega premikanja idti v ruščini in iti v slovenščini ter povezanost teh jezikovnih pojavov z razliko v delovanju glagolskega vida v vzhodni in zahodni skupini slovanskih jezikov.
Keywords: glagol; glagolski vid; Russian; Russian language; ruščina; Slavic languages; slovanski jeziki; Slovene; Slovenian language; slovenščina; verb; verbal aspect