Nummulitins from flysch in surroundings of Ilirska Bistrica, southwest Slovenia - Pavlovec, Rajko (Geologija, 2003)
Opisane so numulitine iz štirih nahajališč v okolici Ilirske Bistrice. Najdeneso bile v flišu spodnjecuisijske in zgornjecuisijske starosti ter iz prehoda cuisij - lutecij.
Keywords: eocen; fliš; foraminifere; fosili; Ilirska Bistrica; mehkužci; paleontologija; paleontology