Ana Grynbaum y la novela familiar - Crespi, Maximiliano (Verba hispanica, 2024)
Namen članka je opisati in kritično analizirati ciklus »družinskih romanov«, ki jih je med letoma 2016 in 2021 objavila urugvajska pisateljica in psihoanalitičarka Ana Grynbaum. Predmet analize branja je »simptomatsko branje« symptomale narativnih konfliktov, ki v izbrani seriji fikcijskih del oblikujejo edinstveno literarno zasnovo. Pristop, uporabljen v prispevku, je close reading, cilj prispevka pa je pokazati, v kolikšni meri se uspe literarno pisanje »družinskega romana« izmakniti usodi preproste sublimacije, h kateri se zdi, je zavezan vsak poskus iskanja rešitve ali imaginarnega šiva.
Keywords: 21 st.; close reading; družinski roman; family novel; Grynbaum, Ana; literarna imaginacija; literary imaginations; Uruguayan literature; urugvajska književnost