"Vous avez un petit accent" - Lah, Meta (Linguistica (Ljubljana), 2017)
V članku avtorica najprej razjasni nekaj konceptov s področja poučevanja izgovarjave pri pouku francoščine kot tujega jezika. Nadaljuje s predstavitvijo določenih raziskav, narejenih z govorci slovanskih jezikov, ki bi lahko bile pomembne za slovenski kontekst. V zadnjem delu članka se posveti analizi tistih vsebin v učbenikih, ki se nanašajo na fonetiko. Analizira šest splošnih učbenikov, po dva za otroke, adolescente in odrasle. Izhaja iz hipoteze, da vsebine niso vedno ustrezne za odpravljanje napak, ki jih imajo pri izgovarjavi slovenski govorci francoščine, kar se izkaže kot resnično. V zaključku predlaga nekaj rešitev za bolj osmišljeno poučevanje izgovarjave.
Keywords: didaktika jezika; francoščina; French; izgovorjava; slovenski študenti; tuji jeziki; učbeniki