Politike branj / Politike diseminacije - Škulj, Jola (Primerjalna književnost, 2010)
Politike branj in politike diseminacije literature je mogoče premisliti na ozadju ustroja njenih stvarnih vezi, kot jih pojmuje Bourdieujeva ideja literarnega polja ali Lotmanova misel o delovanju semiosfere. Pogled na Bourdieujevo idejo literarnega polja in njegov položaj znotraj kulturnega ustvarjanja je soočen s semiotskim pristopom k literaturi in s semiotskimi premisleki literarno zgodovinskih dejstev, ki so implicitno komparativistična v pravem pomenu besede.
Keywords: uredniška politika; literarno polje; semiosfera