Model ocenjevanja zrelosti elektronskih upravnih storitev, zasnovanih po načelu življenjskih situacij - Vintar, Mirko (Uporabna informatika (Ljubljana), 2002)
Razvoj e-uprave v zadnjih letih je pripomogel tudi k razvoju novih načinov nudenja storitev javne uprave, ki so uporabniku dosegljive s pomočjo sodobne informacijske tehnologije. Vse pogosteje se na različnih upravnih portalih pojavljajo storitve, ki so bolikovane na podlagi uporabnikovega problema - življenske situacije. V članku je tako na kratko predstavljen koncept oblikovanja storitev na podlagi življenskih situacij. Osrednji del članka pa je namenjen predstavitvi modela, ki omogoča oceniti zrelost e-storitev in življenskih situacij ter s tem tudi njihovo medsebojno primerjavo. Predstavljeni so tudi rezultati primerjalne analize življenskih situacij, ki jih ponujajo različni upravni portali.
Keywords: elektronsko poslovanje; javna uprava; portali (informatika)