Pravna in vsebinska vprašanja prenove kolektivnih pogodb - Kresal Šoltes, Katarina (Delavci in delodajalci, 2014)
V okviru zahtev po nadaljevanju reforme trga dela se izpostavlja tudi pomen sistema kolektivnih pogajanj. Avtorica v članku analizira veljavno ureditev z vidika predlogov za večjo decentralizacijo sistema. Stališče avtorice je, da veljavna zakonodaja povsem omogoča učinkovita kolektivna pogajanja v praksi na vseh ravneh in daje možnosti za vsebinsko prenovo kolektivnih pogodb. Zato sistemske spremembe zakona o kolektivnih pogodbah po njenem mnenju zaenkrat niso potrebne
Keywords: delovno pravo; kolektivne delovne pogodbe; pogodbeno pravo; trg dela; trg delovne sile