Yellow goatsbeard Tragopogon dubius Scop. (Asteraceae) - Jogan, Jernej (Natura Sloveniae, 2013)
Tragopogon dubius je v submediteranskem delu Slovenije avtohtona vrsta s peščico nezanesljivih navedb o njenem pojavljanju v osrednji in vzhodni Sloveniji. Njeno klasično nahajališče je pri Senožečah, a še vedno obstaja rahel dvom o ustreznosti imena, saj ni ohranjen Scopolijev herbarijski material. Vse starejše navedbe, skupaj s herbarijskim materialom v herbarijski zbirki Ljubljanske univerze (LJU), o pojavljanju vrste v kontinentalnem delu Slovenije so bile kritično pregledane in prav nobena izmed njih se ni pokazala kot zanesljiva. Dodane pa so tri nove nedavne najdbe ob železnici v osrednji in vzhodni Sloveniji.
Keywords: Asteraceae; kozja brada; Slovenia; Slovenija; Tragopogon dubius