Dim pri varjenju z oplaščenimi elektrodami - Rihar, Gabriel (Kovine zlitine tehnologije, 1995)
Opisana je merilna naprava za zajemanje in filtriranje dima, ki nastane pri obločnem varjenju. Opravljene so bile meritve emisije dima pri varjenju z rutilnimi, bazičnimi in celuloznimi elektrodami. Izdelana je bila kemična analiza zajetih delcev, ki nastanejo pri bazičnih in rutilnih elektrodah.
Keywords: varilstvo; varjenje; oplaščene lektrode; dim; plini