Geodeti, vprašajmo se --- in poiščimo odgovore! - Triglav, Joc (Geodetski vestnik, 2011)
Geodetska služba v Sloveniji mora poiskati odgovore na številna strokovna vprašanja, ki jih pred njo postavljata predvsem tehnološki in družbeni razvoj. Kaj moramo v geodetski službi storiti, da bomo kot dejavnost, stroka in znanost zmogli "stati inu obstati" v prihodnjih desetletjih, ko bo natančno določljiva in točna geolokacija postala vseprisotna brezplačna dobrina za vsakogar kjerkoli na zemeljski obli? Katera so vprašanja, ki si jih moramo zastaviti v geodetski službi? In kakšni so odgovori?
Keywords: cadastre; geodetska služba; geodetske evidence; infrastruktura prostorskih informacij; katastrska metodologija; podatkovni modeli; prostorsko upravljanje; upravljanje kakovosti; zemljiški kataster