Understanding the implications of spatial segregation in Belfast, Northern Ireland - Kumer, Peter (Geografski vestnik, 2015)
Belfastski konflikt, ki je povezan z identiteto in teritorijem, pušča pomembne posledice v prostoru. Prispevek obravnava dejavnike (gonilne sile), ki spodbujajo prostorsko segregacijo v mestu. Dejavniki so bili prepoznani na podlagi polstrukturiranih intervjujev, opravljenih s predstavniki katoliške in protestantske skupnosti, poglobljenih intervjujev z odločevalci in kartografske analize konfliktnih območij. Cilj raziskave je priprava predlogov za podporo prostorske integracije sprtih skupnosti in njune poti k spravi.
Keywords: Belfast (Severna Irska); konflikti; politična geografija