Palaeobotany in Slovene Archaeology - Culiberg, Metka (Arheološki vestnik, 1999)
Predstavljene so botanične discipline, ki prispevajo k razpoznavanju paleoekonomskih in paleoekoloških razmer v nekem arheološkem okolju in času. Podan je tudi kratek zgodovinski pregled paleobotaničnih raziskav v Sloveniji. Za primer je na kratko povzetih nekaj za arheologijo pomembnih rezultatov paleobotaničnih raziskav.
Keywords: archaeology; arheologija; paleobotanika; Slovenia; Slovenija